16:15

Axbergs IF

Referat: Frövi IK - Axbergs IF

9 mål på Fröjevi
Det blev förlust i andra matchen i Myrsjöhus Cup då vi ställdes mot Axbergs IF. Matchen spelades på Fröjevi och vi hade förväntan före matchen att prestera bra. Tyvärr gör vi ingen bra start i matchen utan hamnar i 0-3 underläge efter 32 minuters spelande i första halvlek. Spelmässigt är vi inte nöjda när vi tar halvtidsvila. Skall vi summera första halvlek så kan vi sammanfatta spelet att Axberg absolut inte spelar bättre boll än oss men vi är alldeles för ängsliga och bjuder på för mycket... I paus håller Paul ett förmaningstal som ger oss energi.
Vi börjar andra halvlek med att slå vår bonusstraff men Axbergs målvakt är i vägen så det står 0-3 med 45 min kvar. I andra halvlek är vi mer aggresiva och visar vilja på ett bättre sätt än i första. Vi får utdelning efter endast 2 minuters spel då Jonas reducerar till 1-3 med ett skott med vänstern efter en tilltrasslad situation förekommen efter en FIK-hörna. Målet ger oss energi och hopp och vi spelar klart bättre än motståndarna och skapar några riktigt fina chanser men det dröjer till andra halvleks 18 minut innan vi reducerar till 2-3 genom Danne som nickar in bollen efter ett fint vänsterinlägg från Wille. När man jagar för kvittering händer det ibland att man missar lite i sitt eget spel och i minut 68 nyttjar Axberg tillfället att utöka ledningen till 2-4. Vi ger oss inte utan fortsätter att skapa men Axbergs tilläts sticka upp vid något tillfälle och det medför 2-5 i matchminut 79. I matchminut 81 trycker vi på och spelar till oss en hörna från höger. En hörna som slås in i målområdet där Lilja finns placerad och nickar in 3-5. Ytterligare några minuter senare får vi en frispark på vänsterkanten en bit in på Axbergs planhalva. Murre slår frisparken som går in i mål efter en studs inne i målområdet - härligt nu är vi nära! Vi går för kvittering sista minutrarna men lyckas inte...
Nu glömmer vi första halvlek och bygger vidare på spelet vi visade i andra då vi gör 4 mål och vinner andra halvlek rättvist.